Kom meer te weten over ons

Kom meer te weten over ons

Ruim 9 jaar geleden sloegen MPG ( Michael Pachleitner Group , één van de grootste bril fabrikanten ter wereld ) en Red Bull GMBH de handen in één om een speciale collectie te ontwikkelen : Red Bull racing eyewear. 

Afkomstig uit een familie van opticiens zag ik de potentie van een merk wat niet alleen focust op kwaliteit en service maar vooral op marketing en beleving. Als 21 jarige bezocht ik internationale beurzen om MPG te bezoeken. Na het aanbieden van ambitieuze plannen kreeg ik de kans voor 1 jaar het merk te mogen verkopen in Nederland. 

Dit pakte goed uit, in 1 jaar tijd verwelkomde ik >200 dealers voornamelijk in de optiek branche. Een meerjarig contract volgende en Nederland werd de Benelux. 

Racing was beperkt in de doelgroep, het merk Red Bull doet namelijk zoveel meer. 4 jaar geleden kwam dan ook een grote verandering : Red Bull racing eyewear werd Red Bull SPECT eyewear. Een collectie die draait om unieke innovaties om de brillen onder extreme omstandigheden te kunnen gebruiken. 

Max Verstappen kwam in de Formule 1 en Red Bull werd in Nederland nog bekender. Met ons bedrijf Cools Group verzorgen wij op evenementen verkoop van Red Bull SPECT, verhuren wij Red Bull simulators/racebanen met RACING.RENT en verkopen wij Red Bull SPECT niet alleen aan de optiekbranche maar aan sportwinkels en als incentives. 

Ons team is in de jaren ook gegroeid, dit zorgde voor uitdagingen op het gebied van marges en bedrijfsvoering, nu oktober 2020 zijn wij overgegaan naar b2b online verkopen. Zo zorgen wij voor een succesvolle toekomst voor ons en onze klanten. 

 

Max Cools , oprichter Cools Group

 

www.linkedin.com/in/maxcools